+46 (0)709 383272 peter@peterhedling.se
Välj en sida

PETER HEDLING: Info och timeline

INFO

peterhedling2015

Peter Hedling 2015.

Jag har en diger och bred publicistisk bakgrund, journalist, webbchef och flera olika redaktörskap på lokaltidning. Som projektledare har jag drivit många komplexa webbprojekt för mediekoncerner, förlag, företag och organisationer.

Kreativ rådgivare, inom allt som tangerar digital media och content&innehåll, hur det produceras, distribueras och presenteras. Och, naturligtvis, hur affären effektivast ska utvecklas.

Försöker konsekvent se uppdrag ur ett användar- och kundperspektiv, gillar att leda workshops, utbildningar eller som projektkoordinator trygga länken mellan kund och leverantör.

Content Marketing – och speciellt native advertising – tvingar företag och deras marknadsavdelningar att fungera och tänka mer som en tidningsredaktion. Det gäller i princip allt, strategi, innehåll, organisation, produktion, planering, distribution, analys. Att prioritera målgruppen över marknadsföring av produkter eller tjänster är en intressant utmaning. En förhållandevis ny våg av kontroversiell och spännande journalistik jag brinner för. Hjälper er gärna att realisera planer eller bara träffas för att berätta mer.

Är en flitig omvärldsbevakare, studerar ständigt medieutvecklingen med globalt fokus, trender och tendenser. Följer noga svenska lokaltidningar och deras kamp för överlevnad, inte minst deras digitala satsningar och som lite av en visionär, skissar jag ständigt på nya sätt att jobba med nyheter.

peterihatten1

Peter Hedling 1960.

Har själv en vass penna och tar gärna uppdrag som krönikör, gästbloggare eller i annan journalistisk verksamhet. Här på sajten finns exempel på mina senaste krönikor – och kurerat nyhetsmaterial – för ExploreCurate.com.

Tillbringar mycket tid i Italien, och har därmed (skaffat mig) en naturlig fallenhet för tuffa klimat, intensiva diskussioner och yviga gester. Är utåtriktat som person, pedagogisk, självgående initiativtagare som även älskar att jobba i team.

Min profil på LinkedIn hittar du här.

TIMELINE

Oktober 1978 – April 2000

JOURNALIST

Gefle Dagblad

……………………………………….

April 2000 – Januari 2002

PROJECT MANAGER

Mediahouse

………………………………………..

Februari 2002 – Januari 2007

PROJECT MANAGER

Drumedar

………………………………………..

Januari 2007 – Present

CEO AND OWNER

Peter Hedling Consulting

 ……………………………………….